dijous, 3 de desembre del 2009

Conferència al Cibernàrium









La setmana d'activitats extraordinàries consistia en vàries visites a diferents centres educatius i formatius.

Una de les visites era la conferència de la Web 2.0 i l'educació al Cibernàrium.

Cibernàrium és un espai per iniciar-nos en les noves tecnologies, estar al dia de les últimes solucions tecnològiques i aprendre a utilitzar les eines d'Internet per a millorar el curriculum professional, és trova situat a Nou Barris.

Consta de 1000 m2 d'instal.lacions d'accés lliure i obert a tothom on trobem un ampli programa d'activitats gratuïtes de for

mació adaptada segons les nostres necessitats. No és diferencien edats,si més no l´aprenentatge. Hi ha dos tipus d’activitats.

La primera s’anomena inicia’t en Internet, la qual consisteix en començar a utilitzar l’ordinador. Són activitats de 45 minuts que són actualitzades trimestralment que et permeten descobrir, conèixer i aprendre a utilitzar les eines digitals.
També trobem activitats d´una hora s’anomenen càpsules, que es van seguint per nivells .
En canvi, els tallers duren dues hores que consisteixen practicar el que s’après.

La segona s’anomena creix amb Internet, la qual és adreçada a gent que vol ampliar els seus coneixements. Són càpsules o moduls relacionats amb l’impacte d’Internet els negocis i en l’activitat professional. Podem trovar com crear un blog fins com utilitzar el google o altres programes.

Durant la conferència ens van proposar fer una enquesta on havíem d'indicar si havíem utilitzat o coneixíem vàries aplic

acions. També ens van presentar vàries aplicacions de molta utilitat per aplicar en l'àmbit educatiu.


La nova generació web: el web 2.0.

Web 2.0 és la tecnologia creada per una comunitat d'usuaris i serveis, com les xarxes socials, blocs, entre moltes altres. Principalment l´utilitat és el treball col·laboratiu, i l'intercanvi d'informació entre els us

uaris.

Personalment crec que el Cibernàrium és de gran utilitat, he fet algun taller que ha estat molt útil.

Fa deu anys que funciona, i els meus pares hi van sovint a fer tallers i cursos de mòduls, és molt difícil apuntar-se a càpsules o tallers per què hi ha molta demanda i poques places per a tothom.
Al ser gratuït esta a l´abast de tothom.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada